domingo, 9 de marzo de 2014

Activitat 3


De vegades sembla que sabem i entenem un concepte determinat, però a l'hora de cercar una definició és més complicat del que sembla. Això m'ha passat per buscar-ne una per ''Emoció'', que he tingut que pensar bastant abans de poder representar una definició coherent.

La meva primera definició personal ha estat: ''una emoció és un estat d'ànim canviable i no permanent que ens fa sentir d'una determinada manera i reflectir-ho en la vida diària''.
Amb la primera part de la meva definició volia expressar el curt període de temps que sol durar una emoció i la seva variabilitat i després, que això té unes conseqüències en el nostre comportament i el nostre dia a dia ja que ens fa sentir d'una manera determinada.

La veritat és que vent-la ara, crec que m'ha quedat un poc pobre, que li falta més informació, cosa que després hem pogut ampliar amb la definició en gran grup. Aquesta, després de seleccionar i comparar les definicions que havíem fet en petit grup (que a la vegada havíen estat construïdes a partir de les definicions personals de cada una) i plasmar-ho a la pissarra, ens ha quedat un esquema així:




Finalment, entre tots, hem optat per condensar la definició i el resultat ha estat aquest:
''L'emoció és un estat d'ànim canviant i temporal provocat per un estímul intern o extern que té significat per l'individu i provoca una reacció física i/o psíquica.''. Crec que aquesta sí que ha quedat més completa, ja que informa sobre què la provoca i quin tipus de reacció desencadena. Trobo que expressa força bé què entenem per emoció.

En un principi de l'activitat, he entrat en una confusió en què ja dubtava entre la diferència entre Emoció i Sentiment. En comentar que una emoció és més intensa però variable i un sentiment és més permanent, ho he pogut entendre i distingir-les millor. Per a aquesta diferència, la frase d'Ernesto Sábato ''Sóc feliç i malgrat això hi ha moments en què sóc immensament feliç'' reflecteix molt bé aquesta diferència en què les dues primeres paraules de la frase expressen un sentiment (més permanent) i la resta una emoció més fugaç i variable.



No hay comentarios:

Publicar un comentario